Kranio-Sakral Terapi


Der findes flere forskellige former for Kranio-Sakral Terapi, og den form jeg bruger, er det, der bliver kaldt biomekanisk Kranio-Sakral Terapi.


Kranio-Sakral Terapi (KST) er en meget blid behandlingsform der afspænder kroppen.


Behandlingen består af forskellige teknikker, der alle har "det blide tryk" til fælles. Terapeuten trykker på specielle steder på hoved, nakke, ryg og korsben med meget let hånd.


Kranio-Sakral er fællesnævneren for den del af kroppen, som terapien omfatter: Kraniet, rygsøjlen, korsbenet og halebenet. Det er de knogler, der indeholder og beskytter centralnervesystemet; det vil sige hjernen, rygmarven og rygmarvsnerverne. Centralnervesystemet kan opfattes som kroppens "computer"


Hjernen og rygmarven er omgivet af hjernevæske (cerebrospinalvæske) og membraner. Ved en behandling løsnes membranerne, så hjernen og rygmarven kan bevæge sig frit, og derved kan kroppen helbrede sig selv. Kroppen er egentlig i stand til at klare det hele selv, når den får lov.


Med ret ryg og nakke teknikker kan man ofte rette skæve hofter og rygsøjlen meget blidt, ligeledes kan man også oftest meget blidt rette benene, hvilket kan være nødvendigt, hvis der er problemer med f.eks. knæ, fodled eller skæv fodstilling.


Så har vi også organmassage, det befrier organerne, så kroppen kan fungere optimalt. Vi bliver igennem livet udsat for forskellige ting, der kan påvirke vores organer. De væsentligste årsager til at vore organer har problemer, kan være spændinger, operationer, betændelser og dårlig holdning. Organerne bevæger sig 7 -8 gange i minuttet. Organerne er en slags muskler, der bliver svagere, hvis de ikke kan røre sig lige som f.eks. en arm, der er i gips. Når vi giver organmassage, løsner vi forsigtigt bindevævet omkring organerne, og igen skal det føles rart, så kroppen kan slappe af, og give slip på spændingerne.


Det er også en rigtig god behandlings form til spædbørn, da det er så blidt, og det ikke gør ondt. Jeg har hjulpet flere spædbørns familier, der har haft børn med kolik og lignende, hvor KST har hjulpet rigtig meget.Man kan afhjælpe rigtig mange problemer med KST, det kan f.eks. være:


Stress

Despression og bekymringer

Koncentrationsbesvær

Indlæringsproblemer

Søvnløshed

For højt blodtryk

Hovedpine og migræne

Kolik

Gener hos for tidlig fødte

Ondt i ryggen

Hyperaktivitet

Motoriske problemer

Smerter i nakke, ryg og lænd

Skæren tænder

Astma og allergi

Svimmelhed

Knæ problematikker

Bækkenløsning

Piskesmæld

MenstruationssmerterDet er blot nogle af de ting, man kan afhjælpe med KST, hvis du har lyst til at læse mere, så kig ind på Trine Rosenberg's hjemmeside:

www.kst-akademiet.dk


Da behandlingen er meget blid, er det en rigtig god behandlingsform for børn i alle aldre incl. spædbørn også helt nyfødte.